Alles over Papendrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Papendrecht krijgt eigen editie Zing Nederlands Met Me'
25aug 2018

Papendrecht krijgt eigen editie Zing Nederlands Met Me

PAPENDRECHT - Theater De Willem is zaterdag 8 september het decor van Zing Nederlands Met Me. Na steden als Amsterdam, Den Haag en Deventer komt er nu ook een Papendrechtse editie van dit evenement waarbij ‘oude’ en nieuwe Nederlanders met elkaar zingen. Samen zingen verbroedert en helpt mensen die de Nederlandse taal nog niet machtig zijn die op een ontspannende manier te leren. Papendrechters die mee willen zingen, zijn van harte welkom.

Tijdens Zing Nederlands Met Me worden vijf eigentijdse Nederlandstalige liedjes gezongen rond het thema ‘Samen’. Om een idee te geven: op het programma staan onder meer ‘Mag ik dan bij jou?’ van Claudia de Breij en ‘Iedereen is van de wereld’ van The Scene.
Eerst wordt geoefend waarna de liedjes in hun geheel worden gezongen. Dat gebeurt onder begeleiding van een gelegenheidsband en twee zangeressen. De teksten van de songs zijn te volgen op een beamer. Het plezier in met elkaar zingen staat bij Zing Nederlands Met Me voorop.

Taalmaatjes
Het evenement is een initiatief van de Stichting Interkerkelijke Hulp Vluchtelingen Papendrecht (SIHVPa). De SIHVPa maakt statushouders in Papendrecht wegwijs in de samenleving. Vrijwilligers van de stichting geven steun op allerlei gebied, maar zijn vooral actief als taalmaatjes. Sinds de start in 2016 heeft de SIHVPa ruim 50 taalmaatjes gekoppeld aan statushouders(gezinnen). Voor de vluchtelingen en vrijwilligers worden diverse activiteiten op touw gezet zoals een jaarlijkse picknick in het Vondelpark en twee keer per jaar een Meet & Eat waarin ontmoeting centraal staat.

Iedereen welkom
Iedere (nieuwe) Papendrechter - jong en oud - is zaterdag 8 september welkom. Het evenement is leuk voor kinderen vanaf 7 jaar. De toegang is gratis. Dat is mogelijk dankzij de financiële bijdrage die de stichting voor Zing Nederlands Met Me kreeg van de A.A. de Haanstichting. Het zingen begint om 14.30 uur; de deuren van De Willem gaan open om 14.00 uur. Na afloop (rond 16.00 uur) is er gelegenheid om - voor eigen rekening - wat te drinken en elkaar te ontmoeten.

Foto: De gelegenheidsband, geflankeerd door de initiatiefneemsters van de SIHVPa.Deel dit bericht met je vrienden!