Monday 27 September 2021

Alles over Papendrecht

Nieuwe loopgroep 'hardlopen voor beginners'

27 augustus 2018 (door Josette Huisman)

PAPENDRECHT - Atletiekvereniging Passaat start op 15 september 2018 met een nieuwe loopgroep voor beginners. Op zaterdag 15 september 2018 start bij AV Passaat in Papendrecht de eerste training op de atletiekbaan aan de Andoornlaan. Elke training duurt ongeveer 1,5 uur.

Deze loopgroep is bedoeld voor volwassenen die geen of slechts een bescheiden loopervaring hebben. Doel is verbeteren van conditie, laten wennen van het lichaam aan (rustig) hardlopen en aanleren van een goede hardlooptechniek. Dit gebeurt onder professionele begeleiding. Nadruk ligt op langzaam verbeteren van het prestatievermogen, niet op snelheid. Na drie maanden wordt het project afgesloten door deel te nemen aan een prestatieloop over een afstand van 5 kilometer. Na die periode heeft u voldoende niveau om aan te sluiten bij de bestaande loopgroepen van Passaat.

De trainingen zijn elke dinsdag- en donderdagavond (om 20 uur) en elke zaterdagochtend (om 9.30 uur). Als u drie keer per week traint is het loopvermogen in december zodanig dat u een half uur achtereen kunt hardlopen. Iedereen vanaf 18 jaar kan meedoen. De kosten voor deze training zijn in het kwartaallidmaatschap van de vereniging inbegrepen.

Informatieavond
Op donderdagavond 6 september wordt tijdens een informatiebijeenkomst voorlichting gegeven over de trainingen, kleding, schoenen en een aantal praktische zaken. Aanvang om 20.15 uur in het clubgebouw van Passaat, Andoornlaan 38, 3356 LC Papendrecht.
Op zaterdag 15 september kunt u zonder vooraanmelding starten met de eerste training en dan twee weken sfeer proeven en kijken of het u bevalt.

Aanmelden of nadere informatie via gschut@telfort.nl en op de website

Foto: AV Passaat - Start voorjaarsloopgroep 2018

Deel dit bericht met je vrienden!