maandag 29 november 2021

Alles over Papendrecht

Een nieuw begin voor brugklasleerlingen van het Willem de Zwijger College

3 september 2018 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT -Dinsdagmorgen 28 augustus werden de nieuwe brugklasleerlingen van het Willem de Zwijger College om 8.30 uur verwacht . Ruim op tijd waren de jongens en meisjes op het plein en daar zochten ze hun coach op. Deze nieuwe benaming voor de mentor, die op een andere manier leerlingen begeleidt, past in het concept van het leerproces waarbij leerlingen ‘eigenaar’ zijn van de doelen die ze met het onderwijs willen bereiken.

De eerste twee dagen stonden in het teken van kennismaken met de coach en klasgenoten, het rooster te leren snappen, te horen wie de nieuwe leraren zijn, wegwijs te worden in het grote schoolgebouw –hoewel dit door de compartimentering van de verschillende onderwijsstromen veel eenvoudiger is- en te leren hoe de kluisjes werken: een lastig klusje.

Maar…..oefening baart kunst, want slechts een enkeling heeft het nog niet ‘in de vingers’. Tijdens het sport- en spelprogramma stonden vooral het plezier, de concentratie en de samenwerking voorop. Verder zijn de brugklasleerlingen -door middel van een individuele cursus- al aardig op weg om experts te worden in het werken op hun nieuwe Chroomebook.

Lees meer over:

willem de zwijger brugklas
Deel dit bericht met je vrienden!