Alles over Papendrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Nooit te oud om te leren: omgaan met een tablet'
03sep 2018

Nooit te oud om te leren: omgaan met een tablet

PAPENDRECHT - Laten de kleinkinderen, als ze op visite zijn, je allerlei foto’s en filmpjes zien op hun tablet? Lijkt het alsof iedereen een tablet heeft, behalve jij? En denk je dan: ik zou ook wel willen weten hoe een tablet werkt, maar het gaat me allemaal te snel? Daar kunnen we wat aan doen. Op donderdag 27 september start, speciaal voor senioren, de vijfdelige introductiecursus voor de tablet. De cursus vindt plaats in de bibliotheek aan de Veerweg. Op een aangepast tempo leer je omgaan met een tablet. Er kan een wereld voor je opengaan.

Je eigen tablet
De eerste stap voor deelname is de aanschaf van een eigen tablet. Welk merk maakt voor de cursus niet uit. Laat je voordat je een tabel aanschaft, informeren door je kinderen, kleinkinderen of een professional. Wees voorzichtig met het scherm, dit gedeelte is erg kwetsbaar. Het is zonde als een barst in het scherm van je nieuwe tablet zou komen te zitten.

De basis
Tijdens de cursus begin je met het leren hoe je de tablet bedient. Dat begint met het herkennen van de aan- en uitknop en wat je doet als je tablet opgestart is. Daarna verkennen we de werking van het touchscreen, het scherm dat werkt op aanraking en vingerbewegingen, en stellen we een internetverbinding in. Dit is de basis voor het kunnen werken met een tablet, en tevens ook de smartphone.

Meest bruikbare programma’s
Als je de basis snapt, wil je natuurlijk ook van allerlei dingen tevoorschijn kunnen toveren op je scherm. Daarvoor heb je apps nodig. Samen gaan we de meest bruikbare apps op je tablet zetten door ze te downloaden en installeren. Je leert daarnaast hoe je zelf apps kunt toevoegen en verwijderen.

Het internet op
Dan wil je natuurlijk het internet verkennen. Op een tablet werkt het allemaal nét iets anders dan thuis op de computer. Maar wees niet bang, ook dat laten we je dan zien. Datzelfde geldt voor het e-mailen. Naast tekst wil je natuurlijk ook wel eens foto kunnen maken en doorsturen naar de kinderen of kleinkinderen. Je leert hoe je de camera bedient, en ook hoe je leuke foto’s van jezelf kunt maken. Vervolgens gaan we oefenen met het versturen van foto’s, zodat je opnames kunt delen met je dierbaren.

Alles-in-1
Thuis wil je natuurlijk ook met je tablet op het internet. Het zou kunnen dat je nog helemaal geen internetverbinding hebt, of geen draadloos internet hebt.
Misschien heb je wel al een televisie én maak je gebruik van vaste telefonie. Dan is het verstandig om een alles-in-1-abonnement te zoeken en af te sluiten. Zo kun jij vanuit één pakket internetten (ook draadloos), televisie kijken en bellen vanaf een vaste lijn. Op het internet kun je deze pakketten vergelijken. Kom je er niet? Vraag dan de familie om hulp.

Deelname
Deelname aan de cursus Start Tabletstudent kost € 75,00. Ben je lid van de bibliotheek? Dan betaal je slechts € 65,00. De cursus begint op donderdag 27 september en vindt plaats van 10:30 tot 12:30 in de bibliotheek. Je kunt je aanmelden door te bellen naar 010-2613610. Wil je meer informatie over de cursus? Klik dan hier.Deel dit bericht met je vrienden!