Thursday 23 September 2021

Alles over Papendrecht

Boskalis start met uitvoering miljoenencontract in Canada

3 oktober 2018

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) maakt bekend dat de onderneming de baggerwerkzaamheden uitvoert voor de ontwikkeling van de eerste grootschalige LNG exportfaciliteit in Kitimat, Canada (LNG Canada). Het contract vloeit voort uit de definitieve investeringsbeslissing die de aandeelhouders onlangs genomen hebben. De contractwaarde bedraagt circa EUR 100 miljoen.

De baggerwerkzaamheden omvatten het verwijderen en saneren van vervuilde en niet-vervuilde grond op de locatie van de toekomstige faciliteit. Hierdoor wordt de vereiste ruimte voor de bouw van LNG Canada gecreëerd, alsmede de toegang via het water. Voor deze activiteiten zal Boskalis een middelgrote sleephopperzuiger, een snijkopzuiger, een backhoe dredger en een kraanponton inzetten. Boskalis was vanaf het begin nauw betrokken bij deze ontwikkeling, hetgeen het vroeg-cyclische karakter van dit soort baggerwerkzaamheden illustreert in relatie tot greenfield LNG ontwikkelingen. De werkzaamheden zullen naar verwachting tot en met 2020 voortduren. 

LNG Canada is een joint venture van Royal Dutch Shell, Petronas, PetroChina, Mitsubishi en Korea Gas Corporation. De exportfacailiteit voor vloeibaar aardgas (LNG) zal initieel bestaan uit twee zogenoemde LNG processing units. Het eerste vloeibare gas zal naar verwachting voor het midden van het volgende decennium verwerkt worden.

De strategie van Boskalis is erop gericht om in te spelen op de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit contract hangt nauw samen met de stijgende energieconsumptie.

Lees meer over:

Boskalis baggercontract canada
Deel dit bericht met je vrienden!