Alles over Papendrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Boskalis verwerft subsea-contract van Total' De Boka-Atlantis (Foto: Boskalis)
04okt

Boskalis verwerft subsea-contract van Total

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft het "Tyra Redevelopment Subsea Installation Phase II" contract verworven van Total E&P Denmark. Het omvangrijke contract omvat subsea engineering, inkoop, productie- en installatiewerkzaamheden in verband met de herontwikkeling van het Tyra offshore gasveld. Doel van het herontwikkelingsproject is om de operationele levensduur van het veld met ten minste 25 jaar te verlengen.

Boskalis zal voor het project een breed scala aan specialistische subsea-activiteiten inzetten ten behoeve van het verleggen en verbinden van pijpleidingen op de zeebodem en de installatie van afsluiters, verticale productiekolommen aan het platform en kabels voor de stroomvoorziening en besturing. Het project zal geleid worden vanuit de kantoren van Boskalis in Papendrecht en Aberdeen, met een lokale aanwezigheid in het Deense Esbjerg voorafgaand aan de werkzaamheden. Het grootste gedeelte van de offshore-werkzaamheden zal worden uitgevoerd met het geavanceerde diving support vessel Boka Atlantis dat onlangs door Boskalis aan de vloot is toegevoegd.

Boskalis is zeer verheugd over de toekenning van dit contract waarmee wordt voortgebouwd op een langdurige en succesvolle relatie met Total. Daarnaast wordt met dit contract de positie van Boskalis op het gebied van subsea IRM, installatie en SURF (Subsea Umbilicals, Risers & Flowlines) verder verstevigd conform het Corporate Business Plan 2017-2019.

Zie ook:
SMIT Salvage, onderdeel van Boskalis verwerft meerjarige bergingscontracten van Amerikaanse Marine (wo, 3 okt 2018)
Boskalis start met uitvoering miljoenencontract in Canada (wo, 3 okt 2018)
Boskalis wint aanbesteding nieuwe wegverbinding tussen N69 en A67 in Noord-Brabantse grensregio (ma, 1 okt 2018)
Boskalis realiseert CO2-reductie door inzet duurzame biobrandstof bij aanleg duurzaam energieproject Borssele (di, 25 sep 2018)
Boskalis verwerft Triton Knoll offshore windpark kabellegcontract (ma, 3 sep 2018)


Deel dit bericht met je vrienden!