Ruime overwinning Drechtstreek tegen Zwaluwe

08 oktober 2018 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Er heerste na afloop van de wedstrijd tegen Zwaluwe een opgewekte sfeer bij spelers en aanhang van Drechtstreek want het elftal van Miguel Munoz tekende een mooie 5-1 overwinning aan. Zwaluwe, dat kampt met veel langdurige blessures, heeft dit seizoen nog geen punten kunnen verzamelen.

Bij het begin van de wedstrijd had Drechtstreek het betere van het spel. Er werd flink offensief gespeeld en er ontstonden al snel goede kansen op een doelpunt. Twee keer moest Zwaluwe doelman Wesley Dekkers ingrijpen om doelpogingen van Mark Kunst onschadelijk te maken. Vooral een fraaie voorzet van Haris Brzac op Kunst had een beter lot verdiend. Na ruim een kwartier spelen viel dan toch de 1-0.

Op aangeven van Mark Kunst wist Yunus Ekiz de bal met een hard schot in het doel te werken. Amper vijf minuten later profiteerde Joey  d’Haan van zijn vrijstaande positie en hij kopte de 2-0 binnen. Zwaluwe leek zich te herstellen van de achterstand en slaagde er in om wat meer aan te vallen.

Doelman Joris Moesman kreeg meer werk te doen en de druk naar voren van Zwaluwe leidde ook tot een tegendoelpunt van Gijs van der Made, die na lange tijd geblesseerd te zijn geweest zijn rentree maakte in het elftal van coach Vincent de Klerk. Het was jammer voor Drechtstreek dat Haris Brzac kort voor rust twee prachtige kansen niet wist te verzilveren. Eerst belandde zijn  harde schot in het zijnet van het doel en op slag van rust schot hij van dichtbij huizenhoog over.

Na rust zette Zwaluwe direct flink druk op zijn tegenstander. Het zag met de 2-1 stand op het bord duidelijk kansen op de gelijkmaker. Echter na zeven minuten kwam Drechtstreek op een 3-1 voorsprong nadat Mark Kunst de goed doorgekopte bal van Dion Warner binnen schoot. Met de 3-1 voorsprong kon Drechtstreek rustiger spelen en leek het de overwinning niet meer te kunnen ontlopen.

Zo’n twintig minuten voor het eind van de wedstrijd bracht coach Munoz jeugdspeler Desley Tolenaar in de ploeg voor Yunuz Ekiz. Tolenaar stond nog maar twee minuten in het veld of hij gaf zijn visitekaartje af. Met supersnelle bewegingen was de beweeglijke junior Zwaluwe aanvoerder Arno Evegaars te snel af en scoorde hij de 4-1. Hij maakte daarna zelfs nog zijn tweede van de middag en bepaalde de eindstand op 5-1. Zo eindigde de wedstrijd onder leiding van de goed leidende Zeeuwse scheidsrechter Josephe Ngoumout in een stand die goed is voor het doelsaldo van Drechtstreek.

Komende zaterdag reist de ploeg af naar Wijk en Aalburg voor de wedstrijd tegen Wilhelmina’26 dat net als Drechtstreek zes punten heeft behaald in drie wedstrijden. Aanvang van die wedstrijd is 14:30 uur.