Thursday 23 September 2021

Alles over Papendrecht

Medewerkers Fokker opnieuw in staking

19 oktober 2018 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Medewerkers van Fokker in Papendrecht leggen vrijdag opnieuw het werk neer. Ook afgelopen maandag staakten werknemers van het metaalbedrijf.

De staking maakt deel uit van een lange reeks met stakingen, waar duizenden metaalwerkers door heel Nederland beurtelings aan meedoen. Vrijdag leggen ook twee metaalbedrijven uit Groningen en Assen het werk neer.

Eisen
De bonden eisen een eerlijke en toekomstbestendige cao, met een jaarlijkse loonstijging van 3,5 procent en een vloer van duizend euro. Ook willen ze goede voorstellen om hun werk- en privé leven te combineren.

De bonden eisen ook een generatiepact, zodat jongeren een vast baan kunnen krijgen in de metaalsector en ouderen gezond de eindstreep kunnen halen en hun kennis kunnen overdragen.

Ook willen ze andere maatregelen over de duurzame inzetbaarheid van metaalwerkers, moet er een einde komen aan de flexibilisering en willen ze dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen vaste en tijdelijke medewerkers op het gebied van beloning en arbeidsvoorwaarden.

"De werknemers zijn het zak en gaan door met staken om een beter loon, daar hebben ze in deze tijden gewoon recht op", zegt Jan Meeder van FNV Metaal. "Ongelooflijk dat het zo lang moet duren in deze betere economische tijd."

Bron: RTV Rijnmond.

Lees meer over:

staking fokker
Deel dit bericht met je vrienden!