Thursday 23 September 2021

Alles over Papendrecht

Nieuw parcoursrecord voor Roy Hoornweg

22 oktober 2018

PAPENDRECHT - Roy Hoornweg heeft de 30e editie van de Gorinchemse Typhoonloop gewonnen en hierbij het record van 30 minuten en 37 seconden dat op naam stond van Neals Strik verbroken. De atleet van atletiekvereniging Passaat ging van start, met hulp van haas en clubgenoot Lars Gerritsen, om die tijd aan te scherpen. Daar is hij ruimschoots in geslaagd. 

‘Ik bleef kilometers lopen van onder de drie minuten, weer één en weer één. Mijn gevoel van trots en euforie groeide, bijna bij de finish, de klok stopte op 29,37 minuten, een verbetering van het parcoursrecord dat al achttien jaar in de boeken stond.’

Het is de eerste keer dat Hoornweg onder de 30 minuten liep sinds hij vorig jaar zijn voet brak.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!