maandag 27 september 2021

Alles over Papendrecht

Ruim 1000 leerlingen proeven sfeer tijdens DLW experience

22 november 2018 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Afgelopen maandag- en dinsdagmiddag waren en meer dan 1000 groep acht leerlingen op beide locaties van CSG De Lage Waard. Zo’n 30 basisscholen uit de wijde omtrek gaven hun leerlingen de mogelijkheid om zich te oriënteren op de overstap naar het voortgezet onderwijs.
Groep acht leerlingen konden zelf kiezen welke lessen of workshop ze wilden volgen. Zo maakten kinderen op de techniekafdeling een Vogel MacDrive, een bijzonder smaakvol vogelhuis. Ook werden er lampjes gemaakt en kon je ontdekken hoe sportief je bent bij de experience 'Word jij onze nieuwe Messi?'. Vanuit sommige lokalen klonk er Afrikaanse muziek en verderop ontdekten kinderen hoe robots de wereld kunnen overnemen. De school bruiste door het enthousiasme van de groep acht leerlingen.

“Het was leuk om door middel van een gevarieerd aanbod kennis te maken de locatie vmbo/mavo van CSG De Lage Waard. Ook het feit dat de kinderen zelf een keuze hadden, werkte bevorderend voor het succes van deze middag”, zei Egbert Vos, leerkracht van christelijke basisschool Prins Floris in Papendrecht.

Aan het einde van beide middagen waren alle leerlingen een ervaring rijker. En een stap dichter bij een belangrijke stap in hun loopbaan.

Bron Foto: CSG De Lage Waard

Deel dit bericht met je vrienden!