Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

Brugklasleerlingen van de Willem doen mee aan de Lego League

29 november 2018

PAPENDRECHT - Vrijdag 23 november deden drie brugklasleerlingen van het Willem de Zwijger College mee aan de Lego League wedstrijd op de RDM campus in Rotterdam. Dit is een internationale robotica wedstrijd waaraan 250.000 scholieren uit 70 landen meedoen. De beste teams uit de regio gaan naar de Benelux-finale in Eindhoven op 16 februari.
 
Het thema voor dit jaar is ruimte- en ruimtevaart. Hierbij hoorde de opdracht van het maken van een robot-auto, die zo geprogrammeerd moest worden, dat deze verschillende opdrachten (missies) kon uitvoeren. Dit moest in een razend tempo gebeuren: de deelnemers hadden maar tweeënhalve minuut de tijd.

Ondanks hun enorme fanatisme en doorzettingsvermogen viel dit trio niet in de prijzen. Maar Malik, Mohamad en Anouk waren unaniem van mening: “Meedoen is belangrijker dan winnen!’

Malik Boughmari, Mohamad Bokdash en Anouk Bijl staan van links naar rechts op de foto.

Foto en tekst: Techniekdocent René Kruik.

Deel dit bericht met je vrienden!