Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

PAB pleit voor openbaar toilet op winkelcentrum Westpolder

1 december 2018 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Naar aanleiding van de renovatie van het winkelcentrum Westpolder heeft het PAB het onderwerp “openbare toiletten” op de agenda gezet.dat op donderdag 30 november in de commissievergadering werd behandeld.

Het blijkt dat heel veel mensen tijdens het winkelen behoefte hebben aan het kunnen bezoeken van een openbaar toilet. Statistisch gezien zijn er in onze gemeente ongeveer 3500 inwoners die door lichamelijke ongemakken zelfs meer dan gemiddeld een toilet nodig hebben.

Het PAB heeft al eerder aangegeven dat samen met de renovatie van het winkelcentrum Westpolder aldaar een openbaar toilet gemaakt had kunnen worden. De andere politieke partijen steunden het idee om in dat winkelcentrum een openbaar toilet te maken.

Het college gaat dit idee met de winkeliers bespreken en zal daar waar een dergelijk probleem van openbare toiletten speelt een stimulerende rol spelen. De gemeente kan financieel niet alleen een dergelijke voorziening in stand houden, de winkeliers zullen ook een bijdrage moeten leveren.

Tevens zal de gemeente de app HogeNood onder de aandacht brengen. Hiermee kan men zien waar toiletten zijn en op welke afstand. Bij bestaande openbare toiletten zal naar een wegbewijzering gekeken worden.

Deel dit bericht met je vrienden!