zondag 17 oktober 2021

Alles over Papendrecht

BuurtAED-actie in Westpolder van start

3 december 2018 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Een buurtbewoner uit de Westpolder start een crowdfunding-actie om geld op te halen voor de aanschaf en beheer van een AED in de buurt. Via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting kunnen buurtbewoners geld ophalen om zo samen een levensreddende AED te kopen.

De actie vind je hier

Initiatiefnemer van de actie Dhr. J. de Vries: “Een AED maakt mede het verschil tussen leven en dood. Het zal uw dierbare maar zijn die een AED nodig heeft... ik wil er dus een in de wijk help je mee en doneer. Wilt u bijdrage aan het redden van een leven, maar bent u niet geschikt om zelf te reanimeren. Draag dan uw steentje bij en doneer voor een AED in onze woonwijk. U kunt zelf ook het voortouw nemen en een eigen actie starten.”

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

Om van heel Nederland zo’n ‘6-minutenzone’ te maken zijn 30.000 AED’s nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en zijn aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED’s aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er 10.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.

Lees meer en zie wat jij kunt doen op www.buurtaed.nl

Lees meer over:

aed buurt westpolder
Deel dit bericht met je vrienden!