Tuesday 21 September 2021

Alles over Papendrecht

Bewoners uit Papendrecht kiezen vaker voor duurzame energie

10 december 2018 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - De afgelopen jaren zijn steeds meer inwoners van Papendrecht overgestapt op duurzame energie. Consumenten kozen vaker voor groene in plaats van grijze stroom bij hun energieleverancier, of besloten om zelf groene stroom op te wekken. Denk aan het gebruik van zonnepanelen op het dak van woningen. Doordat het aanbod aan zonnepanelen groeide, nam de gemiddelde prijs hiervan af. Zo is het steeds aantrekkelijker geworden, om de investering in zonnepanelen te overwegen. Ook groene stroom gebruiken in 2019? Met Easyswitch.nl is het vergelijken van energieleveranciers heel eenvoudig. Let op kortingsacties en de mogelijkheid om een dal- en piektarief te gebruiken.

Overstappen op een groene energieleverancier
Ook wanneer consumenten uit Papendrecht voor groene stroom kiezen, blijven zij grijze energie verbruiken. Immers, een woning heeft maar één aansluiting op het stroomnet. Er zit echter een belangrijk verschil tussen de keuze voor groene- en grijze stroom van energieleveranciers. Wanneer een energieleverancier groene stroom aanbiedt, betekent dit dat een deel van de betalingen van consumenten geïnvesteerd wordt in groene projecten. Denk bijvoorbeeld aan het aanplanten van bossen, het aanleggen van windmolenparken, enzovoorts. Zo dragen consumenten met de keuze voor duurzame energie in Nederland bij aan een beter milieu over de hele wereld.

Investeren in zonnepanelen voor een duurzaam 2019
Begin 2019 op een duurzame wijze, door te investeren in zonnepanelen. Zoals eerder beschreven werd, is de investering in zonnepanelen steeds aantrekkelijker geworden. De prijs voor zonnepanelen is gedaald, terwijl het rendement hiervan toenam. Het kan lonen om advies in te winnen bij een gespecialiseerde partij in Papendrecht. Wist u bijvoorbeeld dat de duurste zonnepanelen niet per definitie de beste keuze zijn? Zeker wanneer een woning nauwelijks omgeven wordt door hoge gebouwen of bomen, volstaan zonnepanelen met een gemiddeld rendement. De extra opbrengst van zonnepanelen met een hoog rendement weegt in zo’n geval niet op tegen de extra investering.

Lees meer over:

duurzaamheid
Deel dit bericht met je vrienden!