Saturday 25 September 2021

Alles over Papendrecht

Twee zwemmers van de Geul bij Nationale Junioren en Jeugdkampioenschappen.

17 december 2018 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Het Pieter van den Hoogenband zwembad in Eindhoven was dit jaar het decor voor de Nationale Junioren en Jeugdkampioenschappen zwemmen korte baan. De wedstrijd werd gezwommen in het 25 meterbad en om deel te mogen nemen moeten de zwemmers aan door de KNZB gestelde limieten voldoen. Plaatsing voor deze kampioenschappen is dus al een prestatie op zich.

Voor de Geul had Laura ´t Lam zich in de categorie meisjes junioren 2 geplaatst op de 50 vrij en de 100 vrij.  Als eerste zwom ze de 50 vrij en haalde daar een 24e plaats. Op de 100 vrij zette Laura een PR op de klokken, ze schoof enkele plaatsen omhoog ten opzichte van haar inschrijfpositie en werd 18e.
In de categorie jongens junioren 2 had Aaike de Tender zich weten te plaatsen voor de 100 school en de 200 school. Op de 100 school werd hij 18e en op de 200 school tikte hij als 17e aan.

Lees meer over:

zwemmen De Geul
Deel dit bericht met je vrienden!