Tuesday 21 September 2021

Alles over Papendrecht

Indrukwekkende tiende Lichtjestocht door Papendrecht

21 december 2018 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Voor de tiende keer werd vandaag, vrijdagavond 21 december in Papendrecht het Lichtjesfeest georganiseerd, een jubileum.

Het was ook dit jaar weer een sfeervolle optocht vol muziek, zang en kerstoptredens, waarin kinderen met hun ouders, opa’s en oma’s door het Papendrechtse centrum liepen. Alle kinderen ontvingen een gratis lichtje in de vorm van een hart, dat in verschillende kleuren licht gaf. Er stonden 2000 hartjes klaar, die allemaal waren uitgedeeld.

Het thema was: 'Op weg naar Bethlehem'. Langs de route stonden houten wegwijzerpijlen die waren verlicht, zodat de route nog duidelijker werd. Er waren meer taferelen te zien dan de voorgaande jaren, zoals de wijzen uit het oosten, Jozef en Maria met de kribbe, Koning Herodes, Maria en Elizabeth en de herders met een aantal schapen.

Nieuw was ook dat iedereen zich bij 'Bethlehem' moest laten inschrijven. Dit gebeurde op een grote rol papier. Na afloop kregen alle deelnemers een heerlijke beker warme chocolademelk.

Zie ook:

Lees meer over:

Lichtjesfeest
Deel dit bericht met je vrienden!