Tuesday 21 September 2021

Alles over Papendrecht

GroenLinks ergert zich aan het conservatieve karakter van de gemeentelijke politiek in Papendrecht

9 januari 2019 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - GroenLinks: 'De commotie omtrent de Nashville verklaring heeft natuurlijk ook Papendrecht bereikt. En daar waar veel gemeenten zich uiten, middels het ophangen van de regenboogvlag zal dat in Papendrecht niet gebeuren. Teleurstellend."

GroenLinks heeft gisteren tijdens de commissie ABZ hierover vragen gesteld. Spontaan kon dit in ieder geval niet gehonoreerd worden en na rijp bereid heeft het college besloten om de raad te adviseren dit niet te doen. Een volgende belronde langs alle fractievoorzitters leerde dat de meerderheid tegen was en dat de vlag dus niet wordt gehesen, wederom teleurstellend.

GroenLinks: 'We overwegen een statement te maken vanavond tijdens de nieuwjaarsreceptie.'

GroenLinks ergert zich al geruime tijd aan het conservatieve karakter van de gemeentelijke politiek in Papendrecht. Ook het wegstemmen van de motie kinderpardon, eveneens door GroenLinks ingediend was een teleurstellende uitkomst (de eerste gemeente in NL. Waar de motie is weggestemd).

GroenLinks: 'Het gaat hier niet om GroenLinks te promoten, maar wel om de staat van de lokale politiek in Papendrecht tegen het licht te houden. We pretenderen open en dichtbij de burger te staan, maar dat maken we in de praktijk niet waar.' Tot zover GroenLinks Papendrecht.

Lees meer over:

regenboogvlag GroenLinks
Deel dit bericht met je vrienden!