Thursday 23 September 2021

Alles over Papendrecht

'Low Budget Poetry' in het dorp aan de rivier lijkt aan te slaan

16 januari 2019

PAPENDRECHT - Eind oktober was daar opeens een gedicht geschreven in zwarte letters op een pallet. De titel 'Merwede.'

In december kwam daar een gedicht bij, pallet twee met de titel 'Noord.'

De schrijver/dichter Fred van Os heeft dit kunststukje op zijn naam staan. De pallets hangen aan de achterkant van grote verkeersborden voor de scheepvaart. Daar waar Merwede Noord en Oude Maas te samen komen.

De makers van de eerste twee palletgedichten riepen plaatsgenoten op om een gedicht op pallet te schrijven. Voldoende plaats. En zie de handschoen is opgepakt en sinds een paar dagen hangt pallet drie aan het Aviolandapad, waarbij de dichtregels als titel dragen: 'Rivier'

Tekst en foto's: Wim Schut.

Deel dit bericht met je vrienden!