Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Burgemeester Moerkerke evalueert geluidsoverlast PUP evenement

25 januari 2019 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Op donderdag 24 januari werd in de gemeentevergadering de geluidsoverlast van het afgelopen PUP evenement besproken.

Een bewoner gaf namelijk het volgende aan in een brief aan de gemeente: "Ik ben de geluidsoverlast van de kunstijsbaan zat, het gedreun van de muziek duurt soms tot 24.00 uur. Je kan de televisie niet meer normaal horen, man moet het geluid harder zetten. Mensen kun je op die dagen niet meer normaal ontvangen vanwege het geluid op de Markt. Het is vooral de 75 hertz die het gedreun veroorzaakt.
En 6 weken lang generatoren dag en nacht in de woning horen is ook niet leuk, dus ramen moeten dicht blijven. We hebben niets tegen de ijsbaan op zich, maar wel tegen het harde (muziek) geluid, dat er zonodig moet zijn".

Ad Tromp van het PAB vroeg aan burgemeester Moerkerke:"Hoeveel klachten zijn er over de geluidsoverlast binnen gekomen? En herkent u zich hierin?

Burgemeester Moerkerke gaf aan dat er in totaal acht officiële klachten zijn binnengekomen. Hij is ook bij een van de bewoners op de Markt binnen geweest en constateerde dat het geluid inderdaad behoorlijk fors was. Ook stelde hij op een avond, toen hij in zijn woning op het Merwehoofd verbleef, zich de vraag: "Wat hoor ik voor een herrie, waar komt het vandaan?" Het bleek afkomstig te zijn van het PUP evenement...

Burgemeester Moerkerke zegde toe om binnenkort bij de evaluatie van het evenement ook de bewoners hierbij te zullen betrekken en de gemeenteraad op de hoogte te houden.

Zie ook:

Lees meer over:

geluisoverlast PUP kunstijsbaan
Deel dit bericht met je vrienden!