Alles over Papendrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'De schade aan gemeente-eigendommen tijdens afgelopen jaarwisseling verdubbeld naar 6.200 Euro' Archieffoto vuurwerkschade
25jan

De schade aan gemeente-eigendommen tijdens afgelopen jaarwisseling verdubbeld naar 6.200 Euro

PAPENDRECHT - De Gemeente Papendrecht heeft een verslag opgesteld over gebeurtenissen tijdens de afgelopen Jaarwisseling.

Deze jaarwisseling van 2018-2019 is in Papendrecht volgens de Gemeente zonder grote incidenten verlopen, maar de schade aan gemeente-eigendommen is wel veel hoger dan vorig jaar: 6.200 euro en tijdens de jaarwisseling van 2017-2018: 3.725 euro.

Schade
De schade bestond ook dit jaar uit vernield straatmeubilair (verkeersborden en prullenbakken). De stijging van het schadebedrag komt doordat 4 prullenbakken geheel vervangen moeten worden. Dit is al een kostenpost van €3.800.

Georganiseerde feesten
Op oudejaarsdag is een voetbaltoernooi in het Sportcentrum georganiseerd door QSM samen met de gemeente. Ruim 70 jongeren van 11 jaar tot 21 jaar hebben tussen 10 uur en 16 uur tegen en met elkaar gevoetbald. Het jongerenfeest op Nieuwjaarsdag 1 januari bij TOP is zonder incidenten verlopen. Het feest is door 700 jongeren bezocht.

Hulpdiensten
De hulpdiensten rukten gedurende de jaarwisseling vele malen uit, ook dit jaar weer. Veelal ging het dan om containerbrandjes en overlast. Op zaterdag 29 december heeft brand gewoed bij basisschool de Knotwilg. Deze brand kon snel worden geblust en naar de oorzaak wordt nog onderzoek gedaan.

Vuurwerk-overlast
Overlast van vuurwerk kon tot deze jaarwisseling gemeld worden via een landelijke site. Omdat deze site niet meer bestaat zijn alleen de meldingen gedaan bij de gemeente en politie geïnventariseerd. Bij de melddesk van de gemeente zijn 2 meldingen binnengekomen van overlast van vuurwerk; de politie heeft 4 meldingen geregistreerd.
 
Samenvattend kijkt de gemeente Papendrecht terug op een goede jaarwisseling die, afwijkend van het regionale beeld, rustig is verlopen, zonder grote incidenten.

Zie ook:
Jaarwisseling rustig verlopen (do, 1 jan 2015)
Diverse vernielingen tijdens de jaarwisseling (do, 2 jan 2014)
Politie zet bodycam in tijdens jaarwisseling (wo, 21 dec 2011)
Jaarwisseling 2010 - 2011 (za, 1 jan 2011)
Politie, om en gemeenten zetten in op veilige jaarwisseling (vr, 17 dec 2010)
Incidenten tijdens jaarwisseling (do, 1 jan 2009)


Deel dit bericht met je vrienden!