PKC wint ruim van titelkandidaat Fortuna (26-13)

03 februari 2019

PAPENDRECHT - PKC won zaterdagmiddag ruim van mede titelkandidaat Fortuna uit Delft. De wedstrijd leek in de eerste helft al in de binnenzak te zitten bij de Papendrechters die met een 12-4 voorsprong de rust ingingen.

In de PKC-hal hielden beide ploegen elkaar tot 3-3 in evenwicht. Daarna mistte Fortuna-speelster Fleur Hoek een strafworp en gaf PKC gas. PKC scoorde maar liefst negenmaal op rij zonder antwoord van de Delftse ploeg. Vlak voor de rust scoorde Fortuna pas het vierde Delftse doelpunt. Ook na rust was PKC heer en meester, wat resulteerde in een klinkende 26-13 overwinning op de ploeg die PKC vorig seizoen nog uit de Korfbal League finale hield.

Slag om de arm
De overwinning is een opsteker voor de Papendrechters, die eerder dit seizoen met 18-14 verloren van Fortuna en vorige week nog onderuit ging met 28-25 op bezoek bij mede titelkandidaat TOP. PKC-trainer Daniël Hulzebosch houdt daarom een stevige slag om de arm. "Deze overwinning is voor ons, dit seizoen, een belangrijke. TOP en Fortuna steken erbovenuit, daarna komen wij. Heel Nederland vindt dat niet, maar de resultaten zijn ernaar. Tegen de topploegen kunnen wij het aanvallend niet brengen", aldus Hulzebosch.

Topschutter in de wedstrijd was PKC'er Richard Kunst, hij was in zijn nopjes met de prestatie van PKC; "Fortuna wilde misschien nog wel, maar het lukte gewoon niet. Dat hadden wij bij en op bezoek ook. Daarnaast hebben wij het verdedigend heel goed gedaan, denk ik".

Bron: RTV Rijnmond.
Bron foto: KNKV (Korfbalfoto.nl)