zondag 7 maart 2021

Alles over Papendrecht

SGP Papendrecht: 'Maak Waterbus gratis voor kinderen'

7 februari 2019 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - SGP Papendrecht vindt dat een tochtje met de Waterbus voor kinderen gratis moet worden. Fractievoorzitter Arjan Kosten: ‘In onze regio kunnen kinderen onder de 12 jaar gratis met de bus. Voor de Waterbus moeten kinderen echter wel betalen. Daarmee is de ene variant van het openbaar vervoer voor gezinnen veel duurder. Dit moet anders!’

SGP Papendrecht wil dat de Waterbus een serieus alternatief wordt voor de auto of de bus. Voor gezinnen is dit nu niet het geval. Kosten: ‘Zeker met het oog op het aanstaande groot onderhoud van de N3 vind ik het belangrijk dat gezinnen met kinderen verschillende alternatieven hebben. Ik heb het college van B&W daarom gevraagd om te regelen dat kinderen onder de 12 in de periode van het groot onderhoud gratis met de Waterbus tussen Papendrecht en Dordrecht kunnen reizen.’

De komende maanden wordt het vervoer met de Waterbus opnieuw aanbesteed. Tijdens de commissie Ruimte van woensdag 6 februari vroeg Kosten daarom nadrukkelijk aan het Papendrechtse college om er bij de provincie op aan te dringen dat kinderen onder de 12 jaar in de toekomst gratis met de Waterbus kunnen reizen. Wat hem betreft bereiken we minstens dat de verbinding tussen Papendrecht en Dordrecht voor kinderen gratis wordt. Kosten: ‘Maar ik hoop dat het voor alle lijnen van de Waterbus lukt!’

Lees meer over:

waterbus sgp veer
Deel dit bericht met je vrienden!