donderdag 29 juli 2021

Alles over Papendrecht

Parkeerterrein Den Briel wordt vanaf 18 februari omgebouwd tot groenvoorziening

19 februari 2019

PAPENDRECHT - Parkeerterrein Den Briel is omstreeks 2008 aangelegd als tijdelijk parkeerterrein voor het noodwinkelcentrum. Nu er in de directe omgeving voldoende parkeercapaciteit is bijgebouwd, is de tijd aangebroken om ook dit deel van de openbare ruimte rond het centrum definitief in te richten.

Het ontwerp voorziet in een hoogwaardige, eigentijdse invulling met veel groen en bloemen. Via een wandelpad wordt een aantrekkelijke verbinding tussen de Veerweg en de Constantijn Huygenslaan gemaakt. Een opmerkelijk element hierin is de pergola, die de flats ruimtelijk met elkaar verbindt. De diversiteit aan bloemen nodigt uit tot een prettig verblijf. Elk jaargetijde bloeit er iets moois.

Planning werkzaamheden
Na veel voorbereiding startte op maandag 18 februari 2019 de uitvoering van de Groenstrook Den Briel. Naar verwachting zullen de werkzaamheden tot mei 2019 duren. Vanaf maandag 18 februari kan er niet meer geparkeerd worden op Den Briel.

Deel dit bericht met je vrienden!