Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Leerlingen De Lage Waard metselen nieuwe muur gasverdeelstation

4 maart 2019 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Op het vmbo van CSG De Lage Waard staat leren door doen hoog in het vaandel. In de afgelopen periode toonden twee vierdejaars leerlingen Armando Bascuas Moron en Coen van der Woerd het metselen al aardig onder de knie te hebben. Samen met hun techniekdocent Bert IJzerman metselden de leerlingen een nieuw gasverdeelstation op het schoolplein.

Nadat Stedin van het gasverdeelstation op het schoolplein twee asbesthoudende wanden had verwijderd, bleek dat de netbeheerder het aan de school zelf overliet om nieuwe muren te plaatsen. De school was hier behoorlijk verbaasd over, maar besloot het karwei zelf op te pakken met twee leerlingen die het profiel Bouwen, Wonen & Interieur (BWI) volgen.

Stedin was bereid het materiaal te betalen. Leenman BV, de voormalige werkgever van de techniekdocent aarzelde geen moment om dit project te ondersteunen en zegde direct zijn medewerking toe. Zij stelden de steiger, bouwhekken en steenzaag beschikbaar. Na twee dagen hard doorwerken, staan er weer twee stevige muren. De leerlingen moesten nog even wachten op de steen met hun namen erop, deze plaatsten ze vorige week.

Docent Bert IJzerman: “Beide examenleerlingen kunnen met trots terugzien op een geslaagde klus.”

Foto: Leerlingen metselen gasverdeelstation
Op de foto van links naar rechts: Docent Bert IJzerman, vierdejaarsleerlingen vmbo Coen van der Woerd en Armando Bascuas Moron

Lees meer over:

stedin De Lage Waard Leenman BV
Deel dit bericht met je vrienden!