dinsdag 11 augustus 2020

Alles over Papendrecht

Feestelijke heropening Cruyff Court

7 maart 2019 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Woensdagmiddag 6 maart 2019 om 13.15 uur, opende wethouder Pieter Paans op feestelijke wijze de nieuwe toplaag van het Cruyff Court aan de Oostkil in Papendrecht. Na de officiële opening was er een Freestyleshow van Bailey de Regt. Er was ook een luchtkussen en hadden kinderen de kans om van Bailey wat trucs te leren.

Heropening
Om 13.30 uur wordt het sociaal convenant, dat onder andere in samenwerking met de buurt is opgesteld, in basisschool 't Kofschip ondertekend. Deelnemende partijen zijn Gemeente Papendrecht, de Cruyff Foundation, CBS Prins Floris, OBS 't Kofschip, VV Drechtstreek, VV Papendrecht, Wasko en stichting Tandem Support.

Join The Pipe
Het Cruyff Court in Papendrecht krijgt een watertappunt van Join The Pipe. Dit vrolijke tappunt zorgt voor een gezonde dorstlesser en bevordert minder aankoop van plastic flesjes en minder afval. Het is nog afwachten of het tappunt 6 maart 2019 al operationeel is. Supermarkt MCD sponsort daarom voor deze keer waterflesjes en een appeltje voor alle deelnemers van het toernooi.

6 tegen 6 Straatvoetbaltoernooi
Aansluitend aan de heropening van het Cruyff Court start het 6 vs 6 straatvoetbaltoernooi voor jongens en meisjes van groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Het toernooi start om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Bijzonder is dat de Cruyff Coach, Gerard Molenaar, jongeren bereid heeft gevonden dit toernooi mee te organiseren. Deze sporthelden zijn de Cruyff Coaches van morgen.

Bovenste foto: Google-Streetview.
Foto hieronder: Richard van Hoek.

Lees meer over:

Oostkil cruyff-court
Deel dit bericht met je vrienden!