Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Drechtstreek kansloos tegen koploper

11 maart 2019 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Na twee gewonnen wedstrijden moest Drechtstreek zaterdag aantreden tegen koploper Nivo Sparta. Met enig zelfvertrouwen ging de ploeg van start maar al binnen een minuut stond men op een 1-0 achterstand. Na een zeer slechte pas over links vanuit de verdediging werd de bal meteen onderschept door de attente  tegenstander en Daan Schreuders schoot zijn eerste van de middag binnen.

Deze domper kwam hard aan en de mannen van Nivo Sparta lieten zien dat ze van Drechtstreek nauwelijks iets te vrezen hadden. De ploeg zette flink druk op zijn tegenstander en had na acht minuten al kans op een tweede doelpunt. Gelukkig voor Drechtstreek belandde de bal van Willem Looijen op de lat. Drechtstreek kwam wel wat terug in de wedstrijd en liet ook aanvallend van zich horen maar doelman Rob Goesten werd nauwelijks op de proef gesteld. Het duurde tot de 30ste minuut voordat Frenkie  Schaap doelman Joris Moesman kon passeren door de bal links van de keeper in de touwen te jagen: 2-0.

Drechtstreek liet zich niet geheel onbetuigd want daarna liet het zich ondanks de achterstand regelmatig voor het doel van de tegenstander zien. Ties van Aggelen had pech dat zijn schot op de fraaie voorzet van Rick Lodder op de paal belandde. Daarna zette Nivo wat meer aan en dat stelde Daan Schreuders in staat om al voor rust een hattrick aan te tekenen. In de 38ste minuut scoorde hij de 3-0 en drie minuten later ook de 4-0.

Na rust slaagde Drechtstreek er aanvankelijk in om de achterstand niet nog groter te laten worden maar na negen minuten in de tweede helft maakte Daan Schreuders toch zijn vierde doelpunt van de middag en bracht de stand op 5-0. Ondanks die fikse achterstand bleef de ploeg van Bart Toom strijden voor een tegendoelpunt en slaagde er zelfs in om enige druk te zetten op de Zaltbommelse defensie. Zo kwam Jillroy Ruiz net iets tekort om de goede voorzet van Ties van Aggelen om te zetten in een doelpunt en kon Nivo Sparta het initiatief weer overnemen. Ongeveer een kwartier voor tijd slaagde de gelouterde routinier Willem Looijen er in om toch ook zijn goaltje mee te pikken in deze ongelijke strijd. Hij bepaalde de eindstand op 6-0.

Op het zeer winderige veld barstte kort voor het eind van de wedstrijd een hevige hagelbui los die vergezeld ging van enorme windstoten. Dat bracht de goed fluitende scheidsrechter Pascal van der Zwan uit Molenaarsgraaf ertoe om de wedstrijd te beëindigen.

Drechtstreek moet zich nu op gaan maken voor een drietal thuiswedstrijd op rij. Als eerste komt komende zaterdag het Dordtse EBOH op bezoek, gevolgd door Brederodes en Heukelum. Dat worden belangrijke wedstrijden voor blauwwitten van Drechtstreek. Aanvang van de wedstrijd in het Oostpolderpark is zaterdag 14.30 uur.


Lees meer over:

Drechtstreek voetbal
Deel dit bericht met je vrienden!