Monday 20 September 2021

Alles over Papendrecht

Getuigen gezocht in verband met aanrijding op N3, tegenpartij is doorgereden

11 maart 2019 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Op maandag 11 maart 2019, omstreeks 11:45 uur, heeft er een VPO (verlaten plaats ongeval) plaatsgevonden op de N3 ter hoogte van Papendrecht.

Het slachtoffer stond met autopech op de N3 op het viaduct in de richting van Dordrecht. Het voertuig was voor de verkeerslichten stilgevallen en daarom stonden de gevarenlichten van het voertuig aan.

In afwachting van de wegenwacht werd zijn voertuig aan de achterzijde aangereden door een witte bestelbus. Het 37-jarige slachtoffer, die tijdens de aanrijding in zijn voertuig zat, is door het personeel van de ambulance met nekletsel voor controle naar het ziekenhuis in Dordrecht overgebracht.

Artikel 7 van de Wegenverkeerswet (WVW) verbiedt twee dingen: doorrijden na een aanrijding waarbij iemand overlijdt of een ander letsel of schade heeft opgelopen, zonder dat je je identiteit kenbaar hebt gemaakt, én iemand in hulpeloze toestand achterlaten na een ongeluk. In beide gevallen is niet relevant of je wel of niet schuld hebt aan het ongeluk, of zelfs of je er fysiek bij betrokken bent: als je erbij bent betrokken, moet je blijven. Overtreding van artikel 7 is een misdrijf. Die straf staat los van een eventuele straf voor het veroorzaken van een ongeluk.

De politie is op zoek naar eventuele getuigen van deze aanrijding. Heeft u iets (van de doorrijder) gezien of bent u de bestuurder van het doorgereden voertuig, neemt u dan contact op met het Basisteam Drechtsteden Buiten. Dit kan onder telefoonnummer 0900-8844 onder vermelding van registratienummer: 2019073530.

Lees meer over:

ongeval n3
Deel dit bericht met je vrienden!