Alles over Papendrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Het CDA stelt vragen over veiligheid rotonde Burgemeester Keijzerweg-Veerweg'
15mrt

Het CDA stelt vragen over veiligheid rotonde Burgemeester Keijzerweg-Veerweg

PAPENDRECHT - Een paar dagen voor Sinterklaas vroeg het CDA aan de inwoners van Papendrecht, welke wensen zij op hun verlanglijstje staan om te bespreken met de gemeente en of het College.

Eén van de wensen was een veilige verkeerssituatie bij de rotonde van de Burgemeester Keijzerweg-Veerweg. Na eigen onderzoek heeft het CDA geconstateerd dat er onveilige verkeerssituaties zijn bij deze rotonde.

Arianne van der Matten legt uit: "Wij zijn als fractie geschrokken van het aantal kleinere en grotere ongevallen. De fietsers kunnen op de rotonde van twee kanten rijden, waardoor veel verwarring ontstaat bij de automobilisten. Wat ook van belang is dat de locatie op een schoolfietsroute ligt. Voor het CDA heeft verkeersveiligheid een hoge prioriteit en vooral op schoolfietsroutes.

Naar aanleiding hiervan hebben we vragen gesteld aan het College of het College het met het CDA eens is dat de verkeersveiligheid op schoolroutes de hoogste prioriteit heeft? Zo ja, wat gaat het College doen om de veiligheid verder te vergroten op deze routes?
Ook is er gevraagd of het is mogelijk om slimme signalering te plaatsen zoals op de rotonde bij de oprit van de N3.

Het CDA ziet met belangstelling de (schriftelijke) beantwoording van onze vragen tegemoet en wij hopen dat het College zich ook bewust is van de onveilige verkeersituatie bij de rotonde Burgemeester Keijzerweg - Veerweg en hier spoedig maatregelen voor neemt".

Zie ook:
Fietsoversteek rotonde Veerweg-Keijzerweg voorzien van pijlen (wo, 17 okt 2018)
Asfaltering rotonde Burgemeester Keijzerweg - Veerweg in weekend van 30 oktober (wo, 28 okt 2015)
Sponsoring rotondes in Papendrecht (ma, 14 apr 2014)


Deel dit bericht met je vrienden!