Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

Eerste welkomsttas Papendrecht uitgereikt

15 maart 2019 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT -Donderdag 14 maart reikte wethouder Corine Verver de eerste vernieuwde welkomsttas uit aan Nanda Schram en Dennis Klijn. Zij hadden een afspraak om zich als nieuwe inwoners te laten inschrijven in de gemeente Papendrecht en werden door de wethouder verrast met de tas met inhoud.

In de herbruikbare tas zitten informatiefolders, enkele producten en aanbiedingen van lokale ondernemers. 'Ik hoop dat de inhoud van de tas onze toekomstige inwoners helpt om snel hun weg te vinden naar de vele mooie voorzieningen die we in Papendrecht hebben', aldus de wethouder. 'Er kan nog wel meer in de tas, dus als ondernemers, winkeliers of organisaties iets te bieden hebben aan nieuwe inwoners, nodig ik hen van harte uit contact op te nemen met de afdeling Dienstverlening van de gemeente!'

Op de tas – gemaakt van duurzaam materiaal - prijkt een afbeelding van Ertje, de mascotte van Papendrecht. Papendrechters worden ook wel Ertepellers genoemd omdat zij vroeger een centje bijverdienden met het pellen van erwten.

Vanaf nu krijgt iedereen die vanuit een andere gemeente in Papendrecht komt wonen de tas mee.

Lees meer over:

gemeente welkomstas
Deel dit bericht met je vrienden!