Drechtstreek geklopt door EBOH

18 maart 2019 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Drechtstreek moest zaterdag zijn meerdere erkennen in EBOH uit Dordrecht.  Op zeer winderig kunstgrasveld liep Drechstreek tegen een 1-3 nederlaag op. Vanaf de start van de wedstrijd zette EBOH veel druk op de tegenstander maar de blauwwitten van Drechtstreek wisten aanvankelijk alle aanvallen af te slaan en EBOH leek wat gas terug te nemen.

Drechtstreek slaagde er in die fase in om enkele aanvallen op te zetten. Vooral het duo Davind Kluver en Ties van Aggelen wist elkaar voorin goed te vinden en dat zorgde voor enige dreiging voorin. Ook EBOH liet zich aanvallend enkele keren zeer dreigend zien maar het had de pech dat doelman Joris Moesman opnieuw zijn goede vorm kon tonen. Vooral Reggie de Windt en Junior Calmera veroorzaakten nogal wat druk op het doel en dat leidde dan ook tot het eerste doelpunt van de wedstrijd dat op naam kwam van Junior Calmera. De mannen van Drechtstreek lieten het hoofd niet hangen en bleven ook aanvallend gevaar stichten. Op slag van rust wist Joris Moesman met een zeer fraaie redding te voorkomen dat de Dordtse ploeg zijn voorsprong kon vergroten. Zo werd de rust bereikt met een 0-1 tussenstand.

In de tweede helft wist EBOH zijn voorsprong nog te vergroten tot 0-2 maar Drechtstreek legde zich niet neer bij die achterstand en bleef ook aanvallend voetbal vertonen waar het kon. Het bleef aandringen en dat leidde zo’n tien minuten voor tijd ook tot de 1-2 door Ties van Aggelen. Daarna ontstonden er zelfs enkele kansjes op de gelijkmaker maar de kwaliteiten van EBOH bleken toch beter dan die van Drechtstreek want in plaats van een gelijkmakende 2-2 scoorde EBOH uit een snelle uitval de 1-3 en haalde zo de verdiende overwinning binnen.

Ondanks het verlies zag trainer Bart Toom zijn ploeg met vier 18- en 19-jarige basisspelers toch een redelijk goede wedstrijd spelen. Beide ploegen legden een leuke partij op de mat die voor Drechtstreek helaas geen punten opleverde. Ook de komende twee zaterdagen speelt Drechtstreek thuis. Eerst komt Brederodes op bezoek en op 30 maart wordt de inhaalwedstrijd tegen Heukelum gespeeld.