Friday 17 September 2021

Alles over Papendrecht

Sloop De Wieken van start gegaan

28 maart 2019 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Vorig jaar zijn de bewoners van De Wieken verhuisd van de Noordhoek naar de nieuwe locatie in het centrum van Papendrecht. Vervolgens hebben de bewoners van De Alblashof in Alblasserdam tijdelijk in het leegstaande gebouw van De Wieken gewoond. Inmiddels zijn zij weer terug naar de vernieuwde locatie en staat De Wieken aan de Noordhoek al een aantal maanden leeg.

Het gebouw was ongeveer 15 jaar geleden geplaatst met de bedoeling dat het zo'n 5 tot maximaal 10 jaar zou staan, maar zoals bekend is het dus een veel langere periode geworden.

De sloop van het complex is begonnen. De afgelopen weken is het gebouw van binnen helemaal leeggehaald en gestript, nu is er aan de buitenkant gestart.

Volgende week worden de units verwijderd en aansluitend wordt het leidingwerk en de fundering uit de grond gehaald. Wanneer deze werkzaamheden zijn afgerond, naar verwachting half april, wordt de locatie teruggegeven aan de gemeente. De gemeente Papendrecht is namelijk eigenaar van de grond. Er zijn diverse ideeën voor ontwikkeling, maar de gemeente vindt het te vroeg om hier al mee naar buiten te komen.

Lees meer over:

sloop De Wieken
Deel dit bericht met je vrienden!