maandag 6 december 2021

Alles over Papendrecht

Tweede klassen van het Willem de Zwijger College maken zonnecellen

29 maart 2019 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - In de activiteitenweek staan er voor alle klassen wel wat niet-alledaagse zaken op het programma. Met het oog op de milieu- en klimaatproblematiek gingen de tweedeklassers van het Willem de Zwijger College zich verdiepen in het ontwikkelen van een laagdrempelige en schone manier van energie-opwekken: Een zonnecel.

In de Discovery-bus, een initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen, konden de leerlingen hiermee aan de slag. Geruststellend was het voor hen, dat koning Willem-Alexander in deze bus, deze zonnecel een paar jaar geleden ook had gemaakt, maar …..er zijn toch heel wat zonnecellen nodig om bij voorbeeld je mobieltje of je chromebook mee op te laden.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!