Drechtstreek wint derby van Papendrecht

15 april 2019 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Op een zeer druk bezocht en sfeervol Sportpark Oostpolder versloeg Drechtstreek plaatsgenoot Papendrecht met 3-1. Voor velen was dat niet de uitslag waar vooraf rekening mee was gehouden. Immers, Papendrecht staat tweede in de 2e klasse F met aspiraties voor het kampioenschap en Drechtstreek moet hard strijden om de gevarenzone onderin te ontlopen.
Toch kan de uitslag niet anders dan verdiend worden genoemd want al speelde Papendrecht zeker niet slecht, Drechtstreek leek scherper en alerter in de wedstrijd te zitten. Coach Bart Toom was er in geslaagd om zijn spelers goed te motiveren en ook tactisch zag de werkwijze van Drechtsreek er goed uit. Al na vijf minuten liet Jillroy Ruiz met een harde knal op de lat zien dat Drechtstreek van pan was om te knokken voor de punten.

Het eerste kwartier hield men elkaar goed in evenwicht maar geleidelijk aan ontstonden meer kansen voor Drechtstreek en werd Papendrecht wat meer onder druk gezet. Enkele hoekschoppen van Papendrecht stichtten geen echt gevaar en een schot van Jay Luciano ging ruim over het doel van Joris Moesman. In de 27ste minuut mocht Jillroy Ruiz een vrije trap nemen die door doelman Roy Rijntjes van Papendrecht kon worden weggewerkt maar nog in dezelfde minuut legde de zeer goed spelende Ties van Aggelen de bal goed klaar voor Yunuz Ekiz om de 1-0 te scoren. Papendrecht zette hierna flink druk op zijn tegenstander. Het wist een aantal hoekschoppen af te dwingen maar echt gevaarlijk kon het niet worden. Een hard schot van Thomas Muilwijk werd knap gestopt door doelman Moesman en een harde knal van Koen Lighaam belandde naast het doel. Zo werd de rust bereikt met een 1-0 tussenstand.

De tweede helft van de wedstrijd was nog maar nauwelijks begonnen of Yunuz Ekiz had zijn tweede doelpunt van de middag er in liggen. Met een zeer fraaie kopbal deponeerde hij – opnieuw op aangeven van Ties van Aggelen – de 2-0 achter Roy Rijntjes. Vijf minuten later was Van Aggelen met een kopbal zelf dicht bij de 3-0 maar de bal werd goed gestopt. Papendrecht probeerde aanvallend iets terug te doen en maar kwam niet tot scoren ondanks goede pogingen van Lighaam, Muilwijk en Luciano. Zij vonden steeds de uitstekend keepende Joris Moesman op hun weg. Zo’n tien minuten voor het eind van de wedstrijd breidde Drechstreek zijn voorsprong zelfs nog uit tot 3-0. Nu was het Ties van Aggelen zelf die kon scoren na zich goed vrijgemaakt te hebben van Bright Adouvi die een lastige middag kende met Van Aggelen in zijn buurt.

Niet lang daarna wist Jay Luciano zijn doelpuntje mee te pikken toen hij de 3-1 scoorde. Kort voor het eind leek het verschil in doelpunten nog kleiner te worden maar de strafschop die Sven van der Net mocht nemen werd knap gestopt door doelman Moesman.

Zo eindigde de derby in een 3-1 overwinning voor Drechtstreek dat in de laatste fase van competitie de punten goed kan gebruiken. Dat heeft nu op de 10de plek op de ranglijst 26 punten verzameld. Komende zaterdag speelt het de uitwedstrijd tegen Tricht dat met drie punten minder 11e staat.
Papendrecht speelt volgende week thuis tegen Woudrichem dat met 39 punten vierde staat. Papendrecht staat tweede met 40 wedstrijdpunten en het heeft twee wedstrijden achterstand op koploper Nivo Sparta. Op zaterdag 4 mei speelt Papendrecht de inhaalwedstrijd uit tegen Heukelum en het heeft de gestaakte wedstrijd tegen EBOH nog af te werken. Daarvan is de datum nog niet vastgesteld.