Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Absolute stilte in de gymzalen van de Willem

10 mei 2019 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - In april waren er al examens voor het VMBO BB en KB, maar op donderdagmiddag 9 mei om 13.30 uur gingen ook andere de leerlingen van de hoogste klassen van het Willem de Zwijger College aan het centrale eindexamen beginnen: MAVO met biologie, HAVO met wiskunde A en B en VWO startte met scheikunde. Gewapend met schrijfmateriaal, een goedgekeurde rekenmachine, een flesje drinken, de favoriete koekjes, snoepjes en kauwgum gingen de examenkandidaten vol goede moed -maar vaak ook wat zenuwachtig- aan de slag.

Tot en met woensdag 22 mei blijft de gymvleugel stiltegebied, want op die dag zijn de laatste examens. Dan is geduld een schone zaak en kunnen drie weken eindeloos lang duren: op woensdag 12 juni wordt de uitslag van het eerste tijdvak bekend en horen de leerlingen of ze inderdaad dat fel begeerde diploma hebben bemachtigd.

Lees meer over:

gymzaal examens de willem
Deel dit bericht met je vrienden!