Tuesday 21 September 2021

Alles over Papendrecht

Leerlingen groep 7 primair onderwijs maken via Techniekroute kennis met regionale bedrijven en techniek

3 juni 2019 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Woensdag 5 juni 2019 zal voor de vijfde keer de Techniekroute Papendrecht plaatsvinden. Leerlingen van groep 7 van een aantal  Papendrechtse basisscholen leggen tussen 9.00 en 12.00 uur de Techniekroute af. Op deze manier maken ze kennis met techniek bij diverse bedrijven in Papendrecht, Dordrecht en Alblasserdam.

Naar de bedrijfsbezoeken in Alblasserdam en Dordrecht zullen de leerlingen, docenten en begeleiders met de bus, verzorgd door De Snelle Vliet, worden gebracht en naar de Papendrechtse bedrijven gaan de leerlingen, docenten en begeleiders op de fiets.

De eerste Techniekroute werd in 2015 gehouden met vier basisscholen en acht bedrijven.
Dit jaar bezoeken leerlingen van de Beatrixschool, Prins Constantijnschool, O
De Wielen, 't Kofschip, Anne Frankschool en de Viermaster in Papendrecht Fokker, Veth Propulsion, Van de Grijp Buizen, Gebr. De Koning, Boskalis en IV-Groep, in Dordrecht HVC Groep en in Alblasserdam FNsteel en Valk Welding.

Doel van de Techniekroute is leerlingen van jongs af aan te laten ervaren wat techniek is en wat het inhoudt door ze kennis te laten maken met onderdelen en eindproducten die in de bedrijven worden gemaakt. De Techniekroute heeft als thema ‘zien – horen – doen’ en maakt deel uit van de technische ‘leerlijn’, een leerprogramma waarin de kinderen feeling met en inzicht in techniek krijgen.

Het Programma:
08.40 leerlingen, docenten en begeleiders gaan met bussen of per fiets naar betreffende bedrijf
09.00 -10.00 uur helft van de leerlingen uit één bus gaan naar bedrijf 1 en helft van de leerlingen uit dezelfde bus gaan naar bedrijf 2 van de 2 gekoppelde bedrijven
10.10 naar bussen en wisseling van gekoppelde scholen-bedrijven
10.15 – 11.15 uur leerlingen uit één bus wisselen van bedrijven
11.30 naar bus of de fiets en terug naar huis

De leerlingen maken van een van hun bezoeken een verslag en sturen dit naar het bedrijf. Voor hun deelname ontvangen de leerlingen van de gemeente een techniekcertificaat.

Lees meer over:

basisschool techniek
Deel dit bericht met je vrienden!