Tuesday 21 September 2021

Alles over Papendrecht

Meester Hendrik-Jan van Dijkhuizen met pensioen

18 juni 2019 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Op dinsdag 11 juni nam meester Hendrik-Jan van Dijkhuizen afscheid van zijn zeer geliefde werkplek OBSde Knotwilg, waar hij vanaf 1986 onafgebroken werkzaam was.

Als leerkracht basisonderwijs kon hij zijn grote passie, muziek maken elke dag kwijt. In 1988 startte hij dan ook met het schoolkoor 'de Knotkids', die hij op vele plekken in en om Papendrecht liet optreden met als hoogtepunten de Kerstgala´s in theater de Willem en niet te vergeten alle 31 intochten van Sint en zijn Pieten de afgelopen jaren. Datzelfde jaar liet hij zijn alom bekende ´Pleinparty´ het levenslicht zien. Het unieke jaarlijkse muziekspektakel (op dit moment staat de 32e jaargang alweer in de steigers) van en door alle kids met hier en daar nog optredens van collega´s en ouders. Inmiddels is het een niet weg te denken evenement in Papendrecht geworden.

Mees HJ (zoals kids hem altijd noemden) zal hierdoor altijd verbonden bljven met de Knotwilg en weet dat zijn muzikale kunststukjes voortgezet worden. Hij neemt hele mooie herinneringen mee en heeft tijdens zijn actieve loopbaan veel blijvende contacten gemaakt. Alle collega's hebben hem een schitterend afscheid gegeven, waarbij de muziekquiz werd gewonnen door juf Monique die hij zelf in het verleden heeft aangenomen.

Na meer dan 40 jaar in Papendrecht in het onderwijs werkzaam te zijn geweest, gaat hij genieten van zijn welverdiende pensioen. Een ieder die ooit met hem te maken heeft gehad, gunt hem dat ook van harte.

Deel dit bericht met je vrienden!