maandag 26 juli 2021

Alles over Papendrecht

Drieling CSG De Lage Waard geslaagd

1 juli 2019 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Afgelopen vrijdag was de uitslag van de examens voor het 2e tijdvak. In de ochtend konden de leerlingen een telefoontje verwachten. Voor drieling Van Tuijl was het bijzonder spannend. Twee van de drie waren al geslaagd en wachtten op het goede nieuws voor hun zus.

Leerlingen Nick en Rody hadden op 12 juni al gehoord dat ze waren geslaagd voor hun vmbo-diploma. Helaas had hun zus Charlotte een herkansing voor het vak biologie. Beide broers hebben haar afgelopen periode gesteund en gemotiveerd. Ook docent Henk Rotteveel heeft heel veel met Charlotte geoefend voor het examen, zodat ze alsnog zou slagen.

Vrijdag ontving Charlotte het goede nieuws dat ze is geslaagd voor haar vmbo-diploma. Docenten Fleur de Keizer en Vincent Rutte brachten het goede nieuws 's ochtends vroeg tijdens het ontbijt. De familie stond te wachten bij de voordeur, maar had niet verwacht dat de docenten achterom zouden komen. De positieve uitslag kwam als een grote verrassing. Ouders waren emotioneel en ook ontzettend blij dat alle drie hun kinderen zijn geslaagd voor hun vmbo-diploma. Eindelijk kan er groot feest worden gevierd in huize Van Tuijl.

CSG De Lage Waard is tevreden met alle examenresultaten. "Vooral op het vmbo en de mavo zien we een stijgende lijn. Daar zijn we erg blij mee. Bovendien heeft 88% van de mavo-geslaagden examen gedaan in een extra vak. Als leerlingen op de mavo examen doen in een zevende vak, kunnen ze gemakkelijk doorstromen naar de havo." aldus André Visser, sectordirecteur vmbo/mavo.

CSG De Lage Waard is een open christelijke scholengemeenschap voor vmbo, mavo, havo en vwo. CGS De Lage Waard heeft twee vestigingen in Papendrecht: Burgemeester Keijzerweg (vmbo en brugklas mavo/havo) en Vijzellaan (havo/vwo).

Foto: Drieling Van Tuijl

Lees meer over:

lage waard geslaagd drieling
Deel dit bericht met je vrienden!