maandag 27 september 2021

Alles over Papendrecht

Paul de Leeuw verrast Rateb Shoufan van supermarkt Maha

4 juli 2019

PAPENDRECHT - Rateb Shoufan, de eigenaar van van supermarkt Maha, kon vandaag zijn ogen niet geloven toen hij ineens Paul de Leeuw op bezoek kreeg. Met dank aan Herman Nieuwstraten, die RTL4 had getipt om Rateb een helpende hand te bieden.

Reeds vroeg in de ochtend kwam een hele crew met cameramensen op bezoek bij supermarkt Maha om alle voorbereidingen te treffen voor een uitzending voor het nieuwe programma 'De kleinste TV-show van Nederland' van Paul de Leeuw.

Om 17.00 uur was iedereen er klaar voor en begon de uitzending, onder toeziend oog van een paar rijen publiek. Rateb vertelde aan Paul de Leeuw hoe hij een paar jaar geleden was gevlucht vanuit Syrië en in Papendrecht een nieuw leven probeert op te bouwen. Om in het levensonderhoud van zijn gezin te kunnen voorzien, is hij aan de Korenbloemstraat supermarkt Maha gestart. Hij maakt lange werkdagen en het blijft lastig om financieel rond te komen.

Paul de Leeuw had daarom een aantal verrassingen voor hem. Zo heeft een retaildeskundige vandaag naar de indeling van zijn winkel gekeken en allerlei aanpassingen doorgevoerd. Verder is er reclamemateriaal gemaakt om zijn zelfgemaakte Baklava te promoten.

Vervolgens kwamen Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven van het programma Heel Holland Bakt erbij staan en proefden van de Baklava. Unaniem waren ze het er over eens dat het een echte specialiteit van Rateb is.

Baklava is zoete Turkse/Syrische lekkernij bestaande uit afwisselende laagjes fijngehakte noten en knapperig filodeeg, overgoten met een zoete suikersiroop. Na afloop van het programma kregen alle aanwezigen een bakje met baklava mee naar huis.

Naar verwachting wordt het programma in het najaar op RTL4 uitgezonden.

Deel dit bericht met je vrienden!