maandag 19 april 2021

Alles over Papendrecht

Qbuzz bussen winnen internationale Design Award

15 augustus 2019 (door Hans Huisman)

DRECHTSTEDEN - De blauwe, rode en groene bussen van Qbuzz hebben deze week een ‘Red Dot’ gewonnen in de categorie Communication design.

Elk jaar worden bedrijven, bureaus en designers van over de hele wereld uitgenodigd om te participeren aan de misschien wel de meest prestigieuze design award: de Red Dot Design Award. Een internationale jury kent deze toe aan projecten met uitstekend ontwerp en creatieve performance.

Dit jaar hebben 24 internationale experts 8.695 inzendingen beoordeeld op criteria als originaliteit, creativiteit en impact.

Het prijswinnende concept
Binnen de Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem heeft Qbuzz de stadsBuzz, snelBuzz, streekBuzz en buurtBuzz geïntroduceerd. Verschillende verbindingen met belangrijke bestemmingen in omliggende plaatsen. Samen met ontwerpbureau Luidspreker ontwikkelde Qbuzz dit prijswinnend concept: een simpel, helder en makkelijk te onthouden systeem waardoor je als reiziger als het ware met verschillende kleuren kunt reizen.

Het ontwerp van de bussen én alle aanverwante ‘touch-points’ van de reiziger. Allemaal hanteren ze dit zelfde principe. Van vertrekstaten tot aan route apps.

Foto's: Wim Schut

Lees meer over:

qbuzz award
Deel dit bericht met je vrienden!