Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Winnaar Cultuurprijs Culturele Raad Papendrecht trakteert op workshop

12 september 2019 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT / ALBLASSERWAARD - Lionsclub Alblasserwaard Souburgh, bekend van het project `Dichter Bij de Polder’, won in 2019 de eerste Cultuurprijs van de Culturele Raad Papendrecht. Om dit te vieren organiseert de Lionsclub een gedichtenworkshop voor jongeren en volwassenen op zaterdag 21 september, van 10.00 tot 13.00 uur.

Deze workshop wordt u gratis aangeboden. De vermaarde Amsterdamse dichter Jos van Hest ontvangt u graag als deelnemer in de bibliotheek van Papendrecht.

Jos van Hest
Wie Jos van Hest zegt, denkt poëzie. Hij is dichter voor kinderen en volwassenen, presentator van poëzieprogramma’s, geeft workshops poëzie schrijven aan kinderen, jongeren en volwassenen, is redacteur en stimulator van beginnende dichters en initiatiefnemer van de poëzievoordracht op de Oosterbegraafplaats in Amsterdam. En hij werkt al jaren mee aan ‘Dichter bij de Polder’, een bijzonder project van Lionsclub Alblasserwaard Souburgh. Een hele serie prachtige boekjes met gedichten van kinderen is daarvan het resultaat. Zijn eigen gedichten zijn licht van toon, maar op een magische manier is er altijd een vertelling, een gedachte of bespiegeling in verborgen.

Wat gaan we doen?
Na een introductie gaat u gezamenlijk naar de beeldenboulevard om u daar te laten inspireren. Met Jos van Hest als leermeester verzamelt u indrukken en woorden. Met de verzamelde indrukken gaat u weer terug naar de bibliotheek om uw gedicht te maken. Voor uw vertrek om 13.00 uur heeft u een prachtig gedicht gemaakt. Alle gedichten worden verzameld in een bundeltje, dat u als deelnemer ontvangt. Deze bundel wordt uitgegeven door Lionsclub Alblasserwaard Souburgh, wordt opgenomen in de collectie van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag en is te leen in de bibliotheek in Papendrecht. Ook zijn alle gedichten als poster in de bibliotheek te zien.

Deelname
U kunt u per email opgeven bij janpieterbal@gmail.com. In volgorde van binnenkomst wordt u ingeschreven; het maximumaantal deelnemers is dertig personen. De ingeschreven personen krijgen nader bericht.

U kunt uw gemaakte gedicht ook insturen om mee te doen met het evenement ‘Beelden Verbeeld’. De finale-middag daarvan is op 12 oktober, van 14.00 tot 16.00 uur bij restaurant De Ertepeller.

Meer informatie:
Jan Pieter Bal 06-53433132, janpieterbal@gmail.com of
Roel Teeuwen 078-6912406, roel.teeuwen@planet.nl

Deel dit bericht met je vrienden!