Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

D-bate van de Willem alweer present bij Kleine Prinsjesdag

16 september 2019 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Afgelopen vrijdag werd het Willem de Zwijgercollege in de statige Ridderzaal vertegenwoordigd door het onderbouwteam van D-bate. Voor het 5e jaar op rij was de school bij het landelijke Unicef Debattoernooi bij de beste 8 scholen van Nederland en daarom mochten tweede- en derdeklassers  in de finale debatteren over onderwerpen als stress onder jongeren, kinderen van uitreizigers naar Syrië, voeding en de Nederlandse Cariben.  Een aantal Kamerleden en de ministers Hugo de Jonge en Bruno Bruins luisterden kritisch mee. Het was een indrukwekkende ochtend en de jonge debaters hebben enorm hun best gedaan. Zij vonden het toch wel heel erg spannend om in zo’n bijzondere omgeving te moeten debatteren mét microfoon.

Vrijdagavond waren enkele teamleden in een flits te zien tijdens het Jeugdjournaal.

Kortom, deze dag was ontzettend leuk en leerzaam voor deze D-bate dames met hun fraaie hoeden en haarversieringen!

Bijgaand twee foto's gemaakt door Eveline Bergwerf.

Lees meer over:

de willem kleine prinsjesdag
Deel dit bericht met je vrienden!