zaterdag 5 december 2020

Alles over Papendrecht

Het blote egeltje Five is Dier van het Jaar 2019

3 oktober 2019 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Five is woensdagmiddag 2 oktober, net voor Dierendag, door kinderkrant Kidsweek uitgeroepen tot Dier van het Jaar 2019! Het egeltje belandde dit voorjaar door een huidziekte bij Egelopvang Papendrecht, met nog maar vijf stekels op haar lijf. Vandaar de naam. Dat ze nog leefde was al een wonder, want zonder beschermend pantser zijn egels heel kwetsbaar.

‘Five geeft niet op’
Five versloeg tijdens de verkiezing kat Mia, zwaan Otje en de Familie Wolf. In totaal werd er bijna 3.200 keer gestemd. Kirsten van Doorn van Egelopvang Papendrecht is ontroerd als ze hoort dat Five niet alleen online veel stemmen heeft gekregen, maar dat veel lezers ook langs de deuren zijn gegaan om handtekeningen op te halen. ‘Wat lief! Hier zijn we zó blij mee. Zelf dachten we dat iedereen meer zou meeleven met een dier met haren zoals een kat. Maar Five is natuurlijk wel heel bijzonder. Na een medicijnenkuur kreeg ze weer stekels. Maar nu zelfs die niet blijven zitten, geeft ze niet op. Volgende week krijgt ze een medisch onderzoek en ontdekken we hopelijk waarom haar stekels telkens uitvallen.’

Kidsweek schenkt 1000 euro aan Egelopvang Papendrecht
Het is de negende keer dat kinderkrant Kidsweek de dierenverkiezing organiseert. Alle genomineerde dieren zijn aan een goed doel gekoppeld. Voor Five is dat de Egelopvang Papendracht die van Kidsweek een cheque van 1000 euro ontvangt. Kirsten: ‘Het prijzengeld kunnen we goed gebruiken, want we bouwen iets heel speciaals: een apart ziekenboegje waar alle egels met huidziektes behandeld kunnen worden zonder soortgenoten te besmetten. Of we die afdeling nu naar Five gaan vernoemen? Dat is eigenlijk wel een heel goed idee! Ze krijgt in ieder geval een extra handje meelwormpjes om feest te vieren. En wat vers fruit. Daar is ze dol op, onze winnaar.’

Ook applaus voor…
De Familie Wolf! Deze mysterieuze wolvenfamilie op de Veluwe eindigde op de tweede plek. De rest van de stemmen werd verdeeld onder de avontuurlijke kat Mia die verzeild raakte op een vissersboot en de verstoten zwaan Otje die werd gered door mensen en nu weer leert een wilde zwaan te zijn.

Over Kidsweek
Kidsweek biedt kinderen van 7 tot 12 jaar toegankelijk, betrouwbaar en relevant nieuws uit Nederland en de rest van de wereld en verschijnt wekelijks in een oplage van 63.000 exemplaren. Ook kunnen kinderen elke dag terecht op www.kidsweek.nl en social media.

Zie ook:

Lees meer over:

five dier van het jaar
Deel dit bericht met je vrienden!