Monday 20 September 2021

Alles over Papendrecht

Drechtstreek scoort moeilijk

7 oktober 2019 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - In de thuiswedstrijd tegen Woudrichem toonde Drechtstreek zich niet de mindere ploeg in het voetbalspel maar wel in het verzilveren van kansen. In de eerste 35 minuten van de wedstrijd hielden beide ploegen elkaar prima in evenwicht. Drechtstreek kwam enkele malen dicht bij een doelpunt maar goede kansen van Ties van Aggelen en Mart Wielaard werden niet omgezet in doelpunten.

In de 35ste minuut mocht Tim Saaman namens Woudrichem een vrije trap nemen op een meter of tien buiten het strafschopgebied. Hij krulde de bal keihard in de kruising van het doel, net buiten het bereik van Joris Moesman: 0-1. Slechts vier minuten later haalde Saaman opnieuw uit en zette de 0-2 op zijn naam. Toen Nick van Giessen kort voor rust ook nog de 0-3 kon scoren keek Drechtstreek binnen acht minuten tegen een fikse achterstand aan.

Na ongeveer 10 minuten in de tweede helft meende Mark Kunst dat zijn schot de lijn achter doelman Aljan Dekker van Woudrichem was gepasseerd maar scheidsrechter Piket dacht daar anders over. Drechtstreek bleef zeer aanvallend spelen en het creëerde tal van kansen om te scoren maar geen van de voorste spelers bleek in staat om de uitstekend keepende Aljan Dekker te passeren. Sterker nog, ook het volgende doelpunt werd na twintig minuten in de tweede helft weer gescoord door Tim Saaman zodat de stand via een mooie lob werd uitgebreid tot 0-4. Ook toen bleef het blauwwitte elftal aanvallen en dat leverde zo’n vier minuten dan toch nog een tegendoelpunt op: 1-4.

Het was invaller Peter Theunisse die de eer kon redden in een wedstrijd waarin twee voetballende ploegen eigenlijk erg aan elkaar gewaagd waren. Wat bij Drechtstreek ontbrak was het vermogen om te scoren.

Na afloop kon coach Bart Toom alleen maar tot de conclusies komen dat zijn ploeg er keihard voor geknokt had en dat de nederlaag niet te wijten was aan inzet. “Met zoveel kansen op een doelpunt moet er gewoon gescoord worden en helaas kregen we dat niet voor elkaar”.

Volgende week speelt Drechtstreek de uitwedstrijd tegen Arkel. Aanvang van die wedstriojd op sportpark Schoonzigt is 14.30 uur.

Lees meer over:

voetbal vvv drechtstreek
Deel dit bericht met je vrienden!