dinsdag 7 december 2021

Alles over Papendrecht

Brugklassen gymnasium en vwo van de Willem bezoeken het Archeon

7 oktober 2019 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Op  dinsdag 1 oktober gingen de  brugklassen 1V en 1WZ (gymnasium en vwo) naar het Archeon in Alphen aan de Rijn. Die dag was ook de demonstratie van boeren op het Malieveld. Hierdoor was de reis er naar toe al spannend omdat er ook verschillende colonnes tractoren onderweg waren naar Den Haag. Die reden niet echt snel door. Veel leerlingen filmden deze overmacht aan landbouwvoertuigen. De vertraging van een half uur viel eigenlijk nog wel mee.
 
In het Archeon kregen de bruggers uitleg over de rol van de Romeinen in ons land en bezochten het badhuis waar ze als rijke Romeinen hun arm hebben laten scrubben en masseren. Ook oefenden de leerlingen met Romeins verspringen en kregen ze uitleg over alle facetten van het Romeins harnas en zwaard. Bij de tempel werd over de Romeinse goden en de bijbehorende rituelen verteld.

Na de lunch werd het Romeins museum bezocht, zijn de leerlingen nog de middeleeuwen en de prehistorie in geweest en hebben ze het gevecht van gladiatoren in de arena bijgewoond.
Al met al kijken de leerlingen terug op een prachtige dag, waarop vooral  de Romeinse geschiedenis helemaal tot leven kwam.

Foto's: Els Visser (docent klassieke talen)

Deel dit bericht met je vrienden!