Monday 27 September 2021

Alles over Papendrecht

Tweede ronde Regiocompetitie voor de Geul.

14 oktober 2019 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Dit weekend moesten de zwemmers van de Geul al weer stevig aan de bak voor de tweede ronde in de Regiocompetitie. Na de eerste ronde stond de ploeg in de middenmoot en handhaving van deze plek was de inzet tijdens de tweede wedstrijd. Er werden aardig wat persoonlijke records op de klokken gezet. Uitschieters waren Rens van der Es, met een PR van 6 seconden op de 100 vrij en 5,5 seconden op de 50 vlinder, en Evi Kleijn, met een PR van 6 seconden op de 100 wissel
De enige twee individuele medailles van de middag kwamen op naam van Robin Schols, zwemmend in de categorie jongens junioren 4. Op de 100 school pakte hij het goud en op de 100 wissel tikte hij als 3e aan.

De middag begon met een estafette voor meisjes junioren 4 en het Geulteam met Donna Verhoef, Daphne van Tilburg, Laura ’t Lam en Lois van Valen werd hier 5e.

De dames zwommen 200 rug, 50 vlinder en 200 vrij, Debra de Lange, Faustine Mussig en Sam IJzerman zwommen de punten bij elkaar. Faustine liet op de 50 vlinder een PR noteren. Bij de heren stond de 200 school op het programma, Ivan van Omme zette een PR op de klokken en werd 8e, de overige wedstrijdpunten kwamen van juniorenzwemmer Robin Schols. Op de 200 vrij werd Ivan 10e, de overige punten kwamen van jeugdzwemmer Brandon Groeneveld.

In de categorie meisjes jeugd pakte Laura ’t Lam op de 100 wissel in een PR de 4e plaats, ook Dana Kleijn zwom een PR op deze afstand. Op de 50 school waren er PR’s voor Dana Kleijn en Nicole van Os, Laura ’t Lam werd hier 10e. Bij de jongens zwom Erik Verhgen een PR op beide afstanden, Brandon Groeneveld tikte twee keer als 12e aan.

Ook meisjes junioren 4 zwommen 100 wissel, met een 7e plaats en een PR voor Lois van Valen, de overige punten kwamen op naam van Daphne van Tilburg. Op de 100 school werd Daphne 10e en Lois 12e. Dylan Groeneveld zwom bij de jongens  een PR op de 100 wissel.

Bij de meisjes in de categorie junioren 2 tikte Donna Verhoef in een PR als 5e aan op de 200 vrij, de overige punten kwamen op naam van Jasmijn Schols. Bij de jongens zette Dylan Groeneveld een PR op de klokken op de 50 vlinder en de 200 vrij, de laatste afstand sloot hij af als 4e  en miniorenzwemmer Jesper van Tilburg zwom ook een PR op de 200 vrij.

De jongste zwemmers kwamen aan de start voor de 50 vlinder, met een PR en een 7e plaats voor Paul Ruitenberg. Op de 100 vrij werd Paul 10e en ook Tygo van Berkel zwom deze afstand.
Bij de afsluitende 4x50 wissel gemengd werd door Debra de Lange, Robin Schols, Laura ’t Lam en Brandon Groeneveld een 6e plaats behaald.
Waar deze resultaten de Geul gebracht hebben in de totaalstand na twee wedstrijden is nu nog niet bekend.

Lees meer over:

zwemmen De Geul
Deel dit bericht met je vrienden!