Friday 24 September 2021

Alles over Papendrecht

Oproep voor foto's en teksten uit de Tweede Wereldoorlog

1 november 2019 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - 'In mei 2020 verschijnt het boek "Papendrecht tijdens de Tweede Wereldoorlog". Schrijver dezes wil langs deze weg lezers en vooral verenigingen oproepen of zij in hun archief nog foto's of teksten hebben uit deze tijd en deze beschikbaar willen stellen aan de auteur, met recht van teruggeven uiteraard.'

'Het boek bevat alle facetten uit de oorlog zoals beleefd werd door de Papendrechters: Luchtbeschermingsdienst, Politie, Marechaussee, Brandweer, EHBO, de inval in 1940, bombardementen, verzet, crossliners, Kijk- en Luisterdienst, interneringen, evacuees, boeren en ambachten, honger, Merwedegijzelaars, piloten en vliegtuigen die op Papendrechtse bodem terecht kwamen. Maar er zijn in het boek ook tal van oorlogsgerechten te vinden.'

Kunt u positief op deze vraag antwoorden, neem dan contact op met: elviravanwijngaarden@gmail.com

Lees meer over:

Tweede Wereldoorlog materiaal
Deel dit bericht met je vrienden!