woensdag 4 augustus 2021

Alles over Papendrecht

Remy Bonjasky geeft masterclass aan sportklas CSG De Lage Waard

1 november 2019 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Papendrecht, 1 november 2019 - Afgelopen dinsdag kregen de leerlingen van de sportklas een masterclass van voormalig thaibokser Remy Bonjasky. De leerlingen leerden veel van hem over topsport met vraagstukken als doorzetten, doelen stellen, omgaan met tegenslag, teambuilding en grenzen verleggen.

Stefan van Rijn, docent lichamelijke opvoeding, had de voormalig topsporter uitgenodigd om zijn leerlingen te laten zien wat topsport is en hoe bijvoorbeeld het leven van een topsporter eruit ziet.
Remy vertelde de leerlingen over de weg die hij heeft moeten afleggen om drievoudig wereldkampioen K1 te worden. Hij liet de leerlingen inzien dat er meer nodig is dan talent en ging in op vraagstukken als doorzetten, doelen stellen, omgaan met tegenslag, teambuilding en grenzen verleggen. Natuurlijk kregen de leerlingen ook de gelegenheid om vragen te stellen. De eerste vraag die werd gesteld was: “Wil je met mij een ‘Staredown’ doen?” Remy ging deze uitdaging uiteraard aan.

Stefan van Rijn kijkt terug op een geslaagde middag: “Het was muisstil in de klas. De leerlingen waren onder de indruk van Remy en hebben veel opgestoken. Later dit schooljaar staat boksen ook op het programma voor de sportklas. Leerlingen verbreden dan zelf hun eigen vaardigheden in boksen.”

Leerlingen die in de mavo/havo brugklas kiezen voor ‘Meer sport’ volgen extra uren sport en maken kennis met sporten als tennis, boksen, waterpolo, atletiek, schaatsen en rugby. Dat zijn sporten die buiten het normale programma van lichamelijk onderwijs vallen. Naast zelf sporten besteden de docenten ook aandacht aan samenwerking, leiding geven, gezondheid en hulpverlening.

CSG De Lage Waard is een open christelijke scholengemeenschap voor vmbo, mavo, havo en vwo. CGS De Lage Waard heeft twee vestigingen in Papendrecht: locatie vmbo/mavo (Burgemeester Keijzerweg) en locatie havo/vwo (Vijzellaan).

Foto CSG De Lage Waard: David en Remy Bonjasky houden een staredown

Lees meer over:

lage waard masterclass
Deel dit bericht met je vrienden!