Alles over Papendrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Zaterdag 9 november is Arie de Geus de hoofdgast bij Studio De Witt'
08nov

Zaterdag 9 november is Arie de Geus de hoofdgast bij Studio De Witt

DORDRECHT / PAPENDRECHT - Zaterdag 9 november is Arie de Geus de hoofdgast bij Studio De Witt. Veel Dordtenaren kennen de Geus als de man van Winkelcentrum Sterrenburg. Sinds 1973 is Arie de Geus betrokken bij het Winkelcentrum. Met zijn vrouw runde hij de Kadoboetiek MicMac. Na tien jaar had de Dordtenaar het wel gezien en ging op zoek naar iets anders. Hij ging van eigenaar van een sportwinkel en voorzitter van de tennisclub naar vertegenwoordiger van de winkeliers in Sterrenburg.

Hij was nadrukkelijk betrokken bij de verbouwingen van het Winkelcentrum en in 2016 zette hij op 76 jarige leeftijd een punt achter zijn werkzaamheden.

Met Arie de Geus praat Ben Corino in deze uitzending over zijn betrokkenheid maar ook verbondenheid met het Winkelcentrum Sterrenburg en de wijk.

In het tweede uur is er de aandacht voor het nieuws uit de Dordrecht en de Drechtsteden.

Bram Verbrugge is de vader van Sara. Sara lijdt aan een zeldzame aangeboren spierziekte. Bram is ook de voorzitter van de Stichting voor Sara. Deze stichting is er in geslaagd om volgende week een conferentie te organiseren waar 21 experts op het gebied van aangeboren spierziektes deelnemen aan een congres MDC1A, the road to therapy.

Ben Corino praat met Bram over de verwachtingen die hij van de conferentie heeft.

Marjanneke, stoer wijf.(over)Leven in Dordrecht, eind 19e eeuw. Is de titel van de roman van Anneliese Vonk- van der Zanden. Het verhaalt de geschiedenis van haar zwangere overgrootmoeder Marjanneke die met haar drie kinderen vanuit Schaijk naar Dordrecht verhuisde.

Het begon met een onderzoek van de familiestamboom en het resulteerde uiteindelijk in een historische roman over haar overgrootmoeder.

In deze uitzending gaat Corino het gesprek met de schrijfster aan over het boek en haar onderzoek van de familie geschiedenis.

Dichter van Dienst is Kees Klok

Aan de Politieke stamtafel in het derde uur aandacht voor politieke onderwerpen die in de Dordtse en Drechtsteden politiek aan de orde zijn.

Het radioprogramma Studio De Witt is iedere zaterdag live te beluisteren op Drechtstad FM: Studio De Witt is van 10.00 tot 13.00 uur te beluisteren bij Drechtstad FM 95.7 (ether), 105.9 (kabel), Kanaal951 (KPN), kanaal 915 (Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

RTV Papendrecht: De radiozender van RTV Papendrecht is te beluisteren op: luister live via de RTV Papendrecht app, te downloaden via de portals van Google en Apple, 105.0 Mhz in de ether, 105.9 Mhz op de Papendrechtse analoge kabel, kanaal 915 bij Ziggo (MediaboxXL) en kanaal 1155 bij KPN, XS4ALL &  TelfortDeel dit bericht met je vrienden!