Tuesday 21 September 2021

Alles over Papendrecht

Tweede editie Zing Nederlands Met Me

22 november 2019 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Het evenement Zing Nederlands Met Me krijgt een vervolg. De formule is eenvoudig: ‘oude’ en nieuwe Papendrechters zingen met elkaar Nederlandse popsongs. Dat gebeurt op zaterdag 7 december van 13.00 tot 14.30 uur in de PUP-tent op de Markt.

Samen zingen verbroedert en helpt mensen die nog niet zo goed Nederlands spreken onze taal op een ontspannende manier te oefenen. Het thema van de tweede Zing Nederlands Met Me is: ‘Schouder aan schouder’. De gelijknamige hit van Guus Meeuwis en Marco Borsato staat op het programma maar ook nummers van onder meer BLØF, Nick & Simon en The Scene. Eerst wordt geoefend waarna de liedjes in hun geheel worden gezongen. Dat gebeurt onder begeleiding van een gelegenheidsband en twee zangeressen. Het plezier van samen zingen staat voorop. Er worden boekjes uitgedeeld met daarin de songteksten.

Iedereen welkom
Iedere (nieuwe) Papendrechter - jong en oud - is zaterdag 7 december welkom in de PUP-tent. De toegang is gratis. Het zingen begint om 13.00 uur.
Vorig jaar september vond de eerste editie van Zing Nederlands Met Me plaats in theater De Willem. Het evenement is een initiatief van de Stichting Interkerkelijke Hulp Vluchtelingen Papendrecht (SIHVPa). De SIHVPa maakt statushouders in Papendrecht wegwijs in de samenleving. Zo helpen ruim vijftig taalmaatjes de vluchtelingen bij het spreken en schrijven van de Nederlandse taal.

Fotobijschrift:
De gelegenheidsband, geflankeerd door de initiatiefneemsters van de SIHVPa. 

Lees meer over:

nederlands zing sihvpa
Deel dit bericht met je vrienden!