zondag 29 november 2020

Alles over Papendrecht

'Waarom hebben de nieuwe groene containers een chip?'

18 december 2019

PAPENDRECHT - Vorige week hebben vrijwel alle huishoudens in Papendrecht een nieuwe GFT-container ontvangen. Alleen bewoners in de wijk Oostpolder krijgen (nog) geen nieuwe container. De nieuwe containers zijn voorzien van een chip.

Veel inwoners vragen zich echter af wat er nu precies met die chip wordt vastgelegd.

Bianca de Heer van het PAB stelde daarom de volgende vragen aan verantwoordelijk wethouder Jansen: "Welke specifieke afspraken zijn er met HVC gemaakt? Wat voor gegevens staan er op de chip en welke gegevens worden er mee vastgelegd?

Wethouder Janssen geeft aan:"De chip op de container bevat alleen de postcode en het huisnummer. In eerste instantie is het alleen bedoeld om de container te kunnen herleiden tot het adres waar deze hoort. Want soms verschijnen containers verderop in de straat, bij verhuizing in een andere wijk of soms zelfs op Marktplaats. We willen ons eigen bezit hier in Papendrecht houden.

Als alle containers zijn gechipt, kan dit ook helpen bij het tegengaan van het illegale aanbod van bedrijfsafval. Want alleen de container die is gechipt, wordt geleegd. En containers die erbij zijn geplaatst en hier op lijken, worden niet geleegd".

Lees meer over:

groene container
Deel dit bericht met je vrienden!